Verksamhetsberättelser Sotenäs Damkommitté

Här nedan kan du läsa om allt vi har för oss i Damkommittén på Sotenäs GK.

Verksamhetsberättelse Damgolfen Sotenäs GK 2022

 Damkommittén har under året bestått av sju medlemmar:

Kati Bengtsson (ordf.), Gunilla Jodal, Mari-Ann Olsson, Helle-Trine Moe-Johansson, Ewa Johansson, Christina Gustavsson och Lena-Karin Almqvist.

Vi började året den 15 maj med Upptaktsmöte. Först berättade vår förre kanslist Jesper Lindström om mental träning och sen hade vi mannekänguppvisning då vi fick se utvalda delar av damkläder från Lars Jagetuns golfshop. Efter detta åt vi en bit tillsammans. Det hela var väldigt uppskattat och trevligt!

Under året har vi haft 13 golftävlingar, varav två varit öppna för alla klubbmedlemmar, nämligen Svenskdagen och Barncancermixen. Även i år har deltagarantalet varit fantastiskt! 91 olika damer har tillsammans spelat 406 golfrundor. Vi i DK är otroligt glada att så många av våra damer väljer att spela med oss!

Nytt för i år var att vi hade shotgunstart kl. 11.30 fram till midsommar för att inte krocka med golfskolan. Detta upplevdes som väldigt positivt av alla damerna.

Svenskdagen, vår omåttligt populära flaggtävling gick som vanligt av stapeln på nationaldagen den 6 juni.  Liksom förra året var detta en klubbtävling och vi hade 60 glada deltagare vilka, dagen till ära, var klädda i gult och blått. Efteråt var det gemensam lunch och prisutdelning. En uppskattad tävling av alla, och detta är numer ett återkommande evenemang på nationaldagen.

Den 20 juni spelade vi Rosa Bandettävlingen. Vi var 36 startande. Alla var klädda i rosa, vi samlade in pengar till Bröstcancerfonden och förutom den vanliga individuella tävlingen hade vi också en ”rosabolltävling”. Efteråt fick vi en rosa bakelse!  Vi samlade in ca 10,000:- till Rosa Bandet. Hurra för oss!

Den 28 juni spelade vi Lady Invitation. Vi var 34 startande i en trevlig bästboll. Efter spel åt vi mat på klubben. Vinnarna, Marie Sigsfors och hennes gäst Annapia Borén från Orust, spelade in hela 42 poäng. Vi har problem med att få folk till den här tävlingen och funderar påå hur vi ska göra den mer attraktiv till nästa år.

Efter Lady Invitation var det dags för sommaruppehåll, nästan….

Den 24 juli kunde vi välkomna tillbaka årets roligaste och mest populära tävling, Barncancermixen! Damkommittén hade lagt ner åtskilliga arbetstimmar på att organisera den här dagen, och det var verkligen värt besväret. 120 glada damer och herrar hade anmält sig. Startavgiften var 550:-/person och i detta ingick mulligans, tävlingar i tävlingen, lunch och bubbel. Efter avslutat spel, då Kati bl.a. varit ute och sålt panikmulligans, var det mingel med champagne och lottförsäljning. Därefter serverades vi en fantastisk lunchbuffé som Kaj och Bittan hade trollat fram. När vi ätit var det dags för auktion och lotteri. Detta var väldigt uppskattat och vi fick många goa skratt tillsammans. Allt överskott gick oavkortat till Barncancerfonden, och när Kati räknade ihop resultatet på kvällen visade slutsumman på 96,750:- När Kati ringde vår huvudsponsor, Steinar på Svensk Fastighetsförmedling, bestämde han på stående fot att han skulle lägga till de återstående pengarna så att vi nådde 100,000:- prick! Vi i DK är oerhört tacksamma och ödmjuka inför allas generositet och vi hoppas på fortsatt engagemang från klubben och dess medlemmar!

Den 8 augusti var det meningen att vi skulle åka på vår Hemliga Resa, men den fick vi tyvärr ställa in pga dåligt intresse. Vi i DK funderar på vad vi kan hitta på med resan och huruvida vi ska ersätta den med något annat i fortsättningen.

Vi har även i år spelat vår matchspelstävling som sträcker sig över hela säsongen. Tyvärr tycks det som att intresset för den här tävlingen dalat, då vi har haft väldigt få deltagare. Förra året trodde vi att detta berodde på att vårt Upptaktsmöte varit inställt i två år i rad, och vi har inte kunnat skicka runt någon anmälningslista. Men även i år var deltagarantalet väldigt begränsat. Vi fortsätter att gnugga våra geniknölar och försöker hitta en lösning på detta dilemma.

Vi har en liten tävling inbakad i alla de andra tävlingarna, och det är den vi kallar Flitiga Lisa! Alltså VEM har spelat flest damtävlingar under året? I år vanns Flitiga Lisa av Ingalill Modig som faktiskt spelade i ALLA av våra 13 tävlingar! Grattis Ingalill!

Årets ADA blev Gunilla Jodal och BEDA blev Lucy Jonefjäll! Grattis!!

Förra året startade vi upp en ny Facebookgrupp, Sotenäs Golfdamer. Där kan man hitta en spelpartner, läsa om våra tävlingar och kanske komma med förslag till DK. Vi uppmanar alla våra kvinnliga medlemmar att gå med i gruppen!

Vi har haft sponsorer till nästan alla våra tävlingar i år. Våra sponsorer är: Carlssons El, Hamnbageriet, Svensk fastighetsförmedling, Gripsholm, Normas klädshop, Butiken på Landet, Blomstra Design, Huset Brevé, Ica Bovall, Solliden, Fiskaffären i Hunnebostrand samt en Anonym sponsor.

Jag vill tacka alla sponsorer, mina medarbetare i Damkommittén och Sotenäs Golfklubb som gör det möjligt för oss att spela damgolf regelbundet under golfsäsongen.

Kati Bengtsson, ordförande i DK.

Verksamhetsberättelse Damgolfen Sotenäs GK 2021

Damkommittén har under året bestått av sex medlemmar:

Kati Bengtsson (ordf.), Gunilla Jodal, Mari-Ann Olsson, Helle-Trine Moe-Johansson, Ewa Johansson och Lena-Karin Almqvist.

Starten av säsongen 2021 fick skjutas upp pga pandemin. Vi fick stryka upptaktsmötet och några av de första tävlingarna. Istället förlängde vi säsongen med två veckor.

Under året har vi därför bara haft 10 golftävlingar. Men även i år har deltagarantalet sprängt gränserna! 83 olika damer har tillsammans spelat 432 golfrundor. Fast då hade vi förstås herrar som fick vara med och spela också, vid två tillfällen.

Vår första tävling för året blev Svenskdagen, vår omåttligt populära flaggtävling. Nytt för i år var att vi gjort om den till en klubbtävling och den spelades på en söndag. Vi hade 70 glada deltagare vilka, dagen till ära, var klädda i gult och blått. Efteråt var det gemensam lunch och prisutdelning. En uppskattad tävling av alla, och vi kommer nog att fortsätta med detta konceptet nästa år.

Den 21 juni spelade vi Lady Invitation. Vi var 52 startande i en trevlig bästboll. Efter spel åt vi mat på klubben. Vinnarna, Ulla-Britt Askenbäck och hennes gäst Marianne Berglund från Kungsbacka GK, spelade in hela 41 poäng.

Efter bara två spelade tävlingar, en blev inställd pga regn, tog vi sommaruppehåll, nästan.

Den 19 juli kunde vi välkomna tillbaka årets roligaste och mest populära tävling, Barncancermixen! Damkommittén hade lagt ner åtskilliga arbetstimmar på att organisera den här dagen, och det var verkligen värt besväret. 100 glada damer och herrar hade anmält sig. Startavgiften var 500:-/person och i detta ingick mulligans, tävlingar i tävlingen, lunch och bubbel. Efter avslutat spel, då Kati bl.a. varit ute och sålt panikmulligans för 50:- styck, var det mingel till vår populära trubadur Trebello med champagne och lottförsäljning. Därefter serverades vi en fantastisk lunchbuffé som Michael och Mia hade trollat fram. När vi ätit var det dags för auktion och lotteri. Detta var väldigt uppskattat och vi fick många goa skratt tillsammans. Vem minns inte Katis knivar som vanns av Leif, läckagebandaget och mycket annat. Allt överskott gick oavkortat till Barncancerfonden, och när Kati räknade ihop resultatet på kvällen visade slutsumman på 72,050:-!!!! Tack ALLA som var med och hjälpte till och som bidrog med pengar!

Den 8 augusti var det meningen att vi skulle åka på vår Hemliga Resa, men den fick vi tyvärr ställa in pga väldigt mycket regn! Vi hoppas på att vi ska kunna resa nästa år istället!

Den 6 september spelade vi Rosa Bandettävlingen. Vi var 36 startande. Alla var klädda i rosa, vi samlade in pengar till Bröstcancerfonden och förutom den vanliga individuella tävlingen hade vi också en ”rosabolltävling”. Efteråt fick vi en rosa bakelse!  Vi samlade in ca 6,500:- till Rosa Bandet. Hurra för oss!

Vi har även i år spelat vår matchspelstävling som sträcker sig över hela säsongen. Tyvärr tycks det som att intresset för den här tävlingen dalat, då vi har haft väldigt få deltagare. Vi tror att detta beror på att vårt Upptaktsmöte varit inställt i två år i rad, och vi har inte kunnat skicka runt någon anmälningslista. Istället har anmälningarna skett via e-post direkt till Kati. Det är Damkommitténs avsikt att få igång den här tävlingen igen och locka fler deltagare.

Årets ADA blev Kärstin Jacobsson och BEDA blev Gunilla Jodal! Grattis!!

Under säsongen har vi startat upp en ny Facebookgrupp, Sotenäs Golfdamer. Där kan man hitta en spelpartner, läsa om våra tävlingar och kanske komma med förslag till DK. Vi uppmanar alla våra kvinnliga medlemmar att gå med i gruppen!

Vi har haft sponsorer till nästan alla våra tävlingar i år. Våra sponsorer är: Carlssons El, Hamnbageriet, Svensk fastighetsförmedling, Gripsholm, Normas klädshop, Butiken på Landet, Blomstra Design, Ica Bovall, Solliden och Fiskaffären i Hunnebostrand.

Jag vill tacka alla sponsorer, mina medarbetare i Damkommittén och Sotenäs Golfklubb som gör det möjligt för oss att spela damgolf regelbundet under golfsäsongen.

Kati Bengtsson, ordförande i DK.

Verksamhetsberättelse Damgolfen Sotenäs GK 2020

Damkommittén har under året bestått av sju medlemmar:

Kati Bengtsson (ordf.), Gunilla Jodal, Monica Hansson, Mari-Ann Olsson, Helle-Trine Moe-Johansson, Ewa Johansson och Lena-Karin Almqvist.

2020 blev ett annorlunda golfår pga den rådande coronapandemin. Upptaktsmötet som vi skulle haft i början av maj, fick tyvärr ställas in, då vi inte kunde vara så många personer samlade inomhus. Vi i damkommittén diskuterade huruvida vi skulle ha våra tävlingar eller inte, då mer eller mindre all annan verksamhet i klubben lagts på is. Vi beslutade oss för att köra på, med all aktivitet utomhus. Scorekortsut- och inlämning skedde utomhus, liksom alla prisutdelningar. Vi hade tur med vädret för inte en enda prisutdelning regnade bort.

Under året har vi haft 14 golftävlingar. Damerna tycks ha varit ovanligt tävlingssugna, för deltagandet var rekordstort! I de 14 tävlingarna har vi totalt haft 452 starter och 75 startande damer. Något färre startande än förra året, men de som varit med har spelat mycket. Glädjande var att vi hade flera damer som var med för första gången. Vi hoppas att de kommer tillbaka. Vårt flaggskepp, Barncancermixen, fick vi tyvärr ställa in pga pandemin. Vi kunde inte riskera dåligt väder då vi var tvungna att ha all verksamhet utomhus.

Den 1 juni hade vi Svenskdagen. Då kom alla damerna klädda i blågula kläder och vi spelade flaggtävling. Det är alltid lika roligt att se 18 fairway full av svenska flaggor. I sedvanlig ordning år vi en köttbullemacka efteråt. Svenskare än så kan det inte bli!

Den 15 juni spelade vi Rosa Bandettävlingen. Vi var 36 startande. Alla var klädda i rosa, vi samlade in pengar till Bröstcancerfonden och förutom den vanliga individuella tävlingen hade vi också en ”rosabolltävling”. Efteråt fick vi en rosa bakelse!

Veckan efter, den 23 juni, måndagen efter midsommar spelade vi Lady Invitation. Vi var 44 startande i en trevlig bästboll. Efter spel åt vi mat på klubben. Vinnarna, Monica Carlsson och hennes gäst Ingela Eriksson från Skaftö GK, spelade in hela 43 poäng.

Den 3 augusti var det meningen att vi skulle åka på vår Hemliga Resa, men den fick vi tyvärr också ställa in. Istället spelade vi Hemliga Resan på Hemmaplan. Den här dagen skulle man klä sig i färgerna från den flagga tillhörande det land man helst ville åka till! Det var väldigt färgglatt på golfbanan den här dagen!

Vi har haft sponsorer till nästan alla våra tävlingar i år. Våra sponsorer är: M-butiken, Carlssons El, Solliden, Gripsholm, Fiskaffären, Havsbadet, Butiken på Landet, ICA Bovallstrand, Blomstra Design, Hamnbageriet och Normas.

Jag vill tacka alla sponsorer, mina medarbetare i Damkommittén och Sotenäs Golfklubb som gör det möjligt för oss att spela damgolf regelbundet under golfsäsongen.

Kati Bengtsson, ordförande i DK.

Verksamhetsberättelse Damgolfen Sotenäs GK 2019

Damkommittén har under året bestått av sju medlemmar:

Kati Bengtsson (ordf.), Eva Björlin, Monica Hansson, Mari-Ann Olsson, Elisabeth Mabäcker, Ewa Johansson och Marie Sigsfors

Vi började året med upptaktsmöte den 11 maj. Det var ganska välbesökt. Runt 40 damer deltog. Richard Rönnblom presenterade de nya golfreglerna som trädde i kraft vid årsskiftet. Han var väldigt pedagogisk och vi fick lära oss massor av ny grejer. Efteråt åt vi en gemensam lunch.

Under året har vi haft 15 vanliga golftävlingar och två Nine&Dine.  Nine&Dine fick tyvärr gå i graven efter halva säsongen, då intresset var alltför svagt.

I de 17 tävlingarna har vi totalt haft  481 starter och 94 startande damer, dvs ca 1/3 av alla kvinnliga medlemmar i klubben. Rätt bra tycker jag! Vi har haft vanliga måndagstävlingar och några ”Majors”, lite större event.

Vår första Major var Rosa Bandetdagen som gick av stapeln den 17 juni. Vi var 29 startande. Alla var klädda i rosa, vi samlade in pengar till Bröstcancerfonden och förutom den vanliga individuella tävlingen hade vi också en ”rosabolltävling”. Efteråt fick vi en rosa bakelse!

Veckan efter, den 24 juni, måndagen efter midsommar spelade vi Lady Invitation. Vi var 48  startande i en trevlig bästboll. Efter spel åt vi mat på klubben. Vinnarna, Ingalill Modig och hennes gäst Anette Kuuse från Fjällbacka, spelade in hela 43 poäng.

Den 15 juli var det dags för vårt största event för året, Barncancermixen. Steinar från Svensk Fastighetsförvaltning sponsrade tävlingen med 10,000:-. Av dessa gick 5,000:- direkt till Barncancerfonden och resten köpte vi priser för i shopen.  Vi var 120 deltagare och spelformen var greensome. Eftersom det var en damtävling spelade alla från tee 47, vilket uppskattades av herrarna. Förutom den vanliga tävlingen hade vi också närmast hål på 8 och 10 samt närmast linjen på hål 15. Detta fick man betala för. Man kunde också köpa mulligans att användas när som helst under rundan. Dessa var mycket uppskattade. Efter avslutad tävling åt vi italiensk buffé som köket dukat upp. Vi hade lottförsäljning och därefter auktion, då vi auktionerade ut diverse hantverkstjänster, tavlor, golflektion, seglingstur m.m. Detta var väldigt lyckat.

Som avslutning var det prisutdelning. Florangel och Leif Åsberg tog hem vinsten med hela 51 poäng!

Det var en fantastisk dag och allt som allt samlade vi in 50,075:- Alla pengar gick oavkortat till Barncancerfonden!

Den 5 augusti gick årets Hemliga Resa till Mellerud. Vi var 36 damer som packade in oss i bussen klockan 7 på morgonen. När vi kom fram bjöds det på kaffe och fralla. Banan var fin och alla var glada. Efter spel bjöds vi på en god lunch och sen var det prisutdelning. A-klassen vanns av Lisa Lindelöf-Amby och B-klassen av Kärsti Gallon. Tävlingen sponsrades av Butiken på Landet och vi fick många fina priser.

Bussen gick hem igen vid 14.30-tiden och alla var nöjda efter den trevliga resan.

Vi har haft sponsorer till nästan alla våra tävlingar i år. Våra sponsorer är: M-butiken, Carlssons El, Solliden, Gripsholm, Fiskaffären, Havsbadet,  Svensk Fastighetsförvaltning, Butiken på Landet, ICA Bovallstrand, Hunnebo Blomstra, Hamnbageriet och Normas.

Jag vill tacka alla sponsorer, mina medarbetare i Damkommittén och Sotenäs Golfklubb som gör det möjligt för oss att spela damgolf  regelbundet under golfsäsongen.

Kati Bengtsson

Verksamhetsberättelse Damgolfen Sotenäs GK 2018

 Damkommittén har under året bestått av sju medlemmar:

Kati Bengtsson (ordf.), Eva Björlin, Monica Hansson, Mari-Ann Olsson, Elisabeth Mabäcker, Ewa Johansson och Marie Sigsfors

Vi började året med upptaktsmöte den 13 maj. Det var ganska välbesökt. 59 damer deltog. Lars Jagetun berättade om utrustning och gav oss träningstips. Efteråt åt vi en gemensam lunch.

Under året har vi haft 16 golftävlingar.

Nytt för i år var Nine&Dine, som spelades en fredag i månaden, på blå bana. Ett mycket uppskattat inslag, fast fredagar var tydligen ingen bra dag, så deltagandet var ganska svagt.

I de 16 tävlingarna har vi totalt haft 428 starter. Vi låg på ca 20-15 starter i vanliga måndagstävlingar, runt 10 på Nine&Dine, och ett par stortävlingar med 40+ deltagare.

Vår första stortävling var Lady Invitational som gick av stapeln den 25 juni. Vi var 48 startande i en trevlig bästboll. Efter spel åt vi mat på klubben. Tävlingen sponsrades av Pinchos, Cavaliere och Assembly och prisbordet var dignande.  Vinnarna, Ewa Johansson och hennes gäst Ingegerd Lundh från Torreby, spelade in hela 40 poäng.

Den 16 juli var det dags för vårt största event för året, Mixed Couple, till förmån för Barncancerfonden. Steinar från Svensk Fastighetsförvaltning sponsrade tävlingen med 10,000:-. Kati och Kärstin Jacobsson plockade ut priser i shopen. Vår egen pro, Lars Jagetun, gav oss ytterligare 2,500:- så prisbordet var fantastiskt.  Vi var 92 deltagare och spelformen var greensome. Eftersom det var en damtävling spelade alla från tee 47, vilket uppskattades av herrarna. Förutom den vanliga tävlingen hade vi också närmast hål på 8 och 10 samt närmast linjen på hål 15. Detta fick man betala för. Man kunde också köpa mulligans att användas när som helst under rundan. Efter avslutad tävling åt vi italiensk buffé som köket dukat upp. Vi hade lottförsäljning och därefter auktion, då vi auktionerade ut diverse hantverkstjänster, tavlor, golflektion, seglingstur m.m. Detta var väldigt lyckat.

Som avslutning var det prisutdelning. Kati och Steven tog hem vinsten med hela 43 poäng!

Det var en fantastisk dag och allt som allt samlade vi in 30,747:-. Alla pengar gick oavkortat till Barncancerfonden!

Den 6 augusti var det dags för årets Hemliga Resa. Den gick i år till Onsjö GK i Vänersborg. Vi var 40 damer som packade in oss i bussen klockan 7 på morgonen. När vi kom fram bjöds det på kaffe och fralla. Banan var fin och alla var glada. Efter spel bjöds vi på en god lunch och sen var det prisutdelning. A-klassen vanns av Lisa Lindelöf-Amby och B-klassen av Kärsti Gallon. Tävlingen sponsrades av Butiken på Landet och vi fick många fina priser.

Bussen gick hem igen vid 14.30-tiden och alla var nöjda efter den trevliga resan.

Vi har haft sponsorer till nästan alla våra tävlingar i år. Våra sponsorer är: M-butiken, Carlssons El, Solliden, Gripsholm, Fiskaffären, Havsbadet, Pinchos, Svensk Fastighetsförvaltning, Butiken på Landet, Smögenklippet och Normas.

Jag vill tacka alla sponsorer, mina medarbetare i Damkommittén och Sotenäs Golfklubb som gör det möjligt för oss att spela damgolf  regelbundet under golfsäsongen.

Kati Bengtsson